Slide

Ed Cars Racing Team

Dromen over een f1 carrière die toch nooit uit komt, dan is de Volvo 360 Cup een goed alternatief, goedkoop en erg leuk race team. Het begon een jaar of 5 geleden, toen Alex Schuttert me aansprak voor sponsering van zijn hobby. Ik wist dat Alex in de wieler- en watersport zat maar wist niet dat hij ook een andere hobby had; auto racen en dan ook nog eens in een Volvo 360?? Is dat mogelijk??
Alex nodigde mij uit om te komen kijken bij een race met de Volvo’s en ik was meteen verkocht toen ik 25 oude Volvo’s  de Tarzan bocht in zag vliegen.
Dit was gaaf, dat wilde ik ook, en zo gezegd zo gedaan. Ik heb een auto gekocht, een cursus gedaan, want zonder racelicentie ben je nergens, en het volgende seizoen stond ik naast die andere 25 oude Volvootjes, geduldig te wachten op het startsein.
Het startsein klonk, de adrenaline schoot omhoog en ik belandde met mijn Volvo 360 tussen al die andere Volvo’s in de Tarzan bocht…. een beleving die je moet mee maken!
Na het eerste race jaar werd ik tweede in het kampioenschap, het jaar daarna werd ik kampioen. Nu 6 jaar later, is deze hobby uit de hand gelopen. We hebben inmiddels 3 auto’s. Ik begon als sponsor maar het is uitgegroeid tot Ed Cars Racing Team.

Edwin Tuinman      NR. 406

In de DNRT auto rijden de prominenten gasten. De afgelopen jaren hebben onder andere met ons meegereden;
Sinds een paar jaar hebben we een Promotie auto. Samen met de DNRT stellen wij elke race, deze auto beschikbaar aan een prominent in de race wereld. De eerste race werd geopend door niemand minder dan Jan Lammers, maar ook Randy Lawson en Allard Kalff hebben hun tanden gezet in de promotie auto. Zelfs Huub Vermeulen (oprichter van de Volvo 360 Cup) liet de kans niet voorbij gaan. Als echte rot in het vak reed hij iedereen naar huis. Grote namen back to basic. Deze mannen hebben alle auto’s al eens bereden, maar waren lovend over de Volvo Cup en over de Volvo rijders. Hoe bedoel je Volvo Cup is te min? Neen, het is een heerlijk Cup om als jonge rijder in te beginnen zo niet in te blijven, een Cup geschikt voor jong en oud.
Hebben wij de Volvo Cup koorts bij je kunnen overbrengen en heb je interesse om eens nader kennis te maken, of bestaat er de interesse om volgend seizoen mee te gaan rijden? Race auto huren? Alles is mogelijk en bespreekbaar. Neem contact op met Edwin Tuinman via info@edcarscenter.nl en hij legt het graag aan je uit. Bezoek ook onze sites en www.volvo360cup.nl en www.dnrt.nl

Ed Cars Center

Parallelweg 2-6
1541 BA Koog aan de Zaan
075 – 614 87 14

Verkoop / Showroom

Ma-Di-Do-Vr 8:00 tot 17:00

Za op afspraak

Onderhoud

Ma-Di-Do-Vr 8:00 tot 16:30

Za gesloten

Volg ons op: